Etsi

VIDEOT

Tänne olen koonnut käsikirjoittamiani lempivideoitani. Osan niistä olen myös ohjannut. Tarvittaessa hoidan myös roolitukset ja tuotantojärjestelyt. Teen mielelläni tällaisia lyhyitä, minuutin parin mittaisia videoita, koska näitä katsomalla katsoja pääsee heti merkityksellisen asian ytimeen.

Kiinnostavien päähenkilöiden ja ydinviestin lisäksi vetovoimaisessa tarinassa on harkittua toimintaa ja tunnetta. Video on helppo katsoa vaikkapa bussissa ilman ääniä, mutta sillä voi myös aloittaa seminaarin pimennetyssä salissa kunnon äänillä.
Itämeri puhdistuu, iloitsee kalastaja
Lähdin Loviisaan haastattelemaan ammattikalastaja Mikael Lindholmia. Samasta tapaamisesta syntyi materiaali isoon Yhteishyvän artikkeliin sekä käsikirjoitus videolle. Videolla kalastaja kertoo ammatinvaihdoksestaan sekä push up -rysien eettisyydestä. Artikkeli keskittyy enemmän yhteistyöhön hyljetutkijoiden kanssa. Kuvaus ja leikkaus Jaakko Lukumaa, äänet Jussi Kraf.

Korttelipihat takaisin!
Kuulun Korttelipihat takaisin-asukasliikkeeseen eli haluan kannustaa asukkaita ja taloyhtiöitä muuttamaan kantakaupunkien sisäpihat viihtyisiksi, vehreiksi ja asukkaille yhteisiksi korttelipihoiksi. Tällä videolla näytän, miksi aidoista kannattaa hankkiutua eroon. Kuvaus Miika Salminen, ohjaus Paavo Tervonen.

Kulttuuritausta merkitsee, mutta jokainen työntekijä on yksilö
Suomi kansainvälistyy ja työpaikat siinä samalla. Millaisia viestejä ulkomaalaistaustaisilla ihmisillä on työnantajille? Tätä ihmisläheistä ja vauhdikkaasti leikattua videota SAK käyttää luottamusmiestensä koulutuksessa. Kuvaus ja leikkaus Jaakko Lukumaa, äänisuunnittelu Jussi Kraft.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen mukana Ilmastotreenissä
Vantaan kaupunginjohtajalla Ritva Viljasella on miehelleen ilmastoystävällinen synttärilahja. Helsingin seudun ympäristöpalvelujen eli HSY:n somevideo on osa ilmastokampanjan kaupunginjohtajasarjaa. Kuvaus ja leikkaus Juha Paavilainen. 

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori Ilmastotreenissä
Millaisen videon saa aikaan, kun pormestarilla on aikaa vain 20 minuuttia? Vastaus on kaksi taitavaa ja taaksepäinjuoksun taitavaa kuvaajaa. HSY:n somevideon kuvaus Juha Paavilainen ja Riku Mäenpää, leikkaus Juha Paavilainen.

Äidin hyvä elämä
Pia-Dora Liljegrenin äiti Kersti Kallio on kuuro, lähes sokea ja kehno liikkumaan. Monen vuoden taistelun jälkeen tytär onnistui saamaan äidilleen paikan viittomakielisesestä palvelutalosta. Muutos oli iso asia molemmille. Kuurojen Palvelusäätiön vuosikertomuksen videon kuvasi ja leikkasi Juha Paavilainen.

Viisauden äärellä: näyttelijä Eila Roine
Näyttelijä Eila Roine pohtii hyväntahtoisuutta. Miksi on niin paljon helpompi olla pahantahtoinen? Yhteishyvän Viisauden ääressä –videosarjassa tunnetut suomalaiset kertovat, mitä mielen päällä on juuri nyt. Sarjan kuvaa ja leikkaa Kaapo Kamu.

Kotihoidon lähihoitaja Niina Pahtela
Oli ravisuttavaa tajuta, että vanhuksista huolehtivat kotihoitajat eivät pääse käsiksi hoidettaviensa terveystietoihin, koska tekniikka ei pelaa. SAK:n kampanjavideon päähenkilö Niina Pahtela toivookin suurta sähkökatkosta.

Alanvaihtaja Hannele Saikkonen
Hannele Saikkonen on opiskellut uuden ammatin jo kolmesti ja kertoo tässä SAK:n videossa, millaista on ryhtyä kuusikymppisenä kokiksi. Kuvaus ja leikkaus Jaakko Lukumaa, äänisuunnittelu Jussi Kraft.

Säilö ei ole lapsen paikka
Teimme Noon Kollektiivin tiimillä Amnestylle videon jolla ihmisoikeusjärjestö vastustaa Suomessa lasten sulkemista vankilamaisiin säilöönottokeskuksiin.

Kiitos on vahva sana
Tämä Sourcen kanssa tekemäni nousi talvella hitiksi. Lapsettomuushoidoissa pitkään käynyt pariskunta poikkeaa kiittämässä heitä auttanutta lääkäriä ja samalla vie kukkia. Kuvaus, leikkaus ja ohjaus Jukka Åman. Katso video tästä.
Undocumented Lives
Elämä Euroopassa paperittomana ilman oleskelulupaa on jatkuvaa piileskelyä. Tällä videolla olen aloittanut monta luentoa. Dokumentaristinen video on tehty isolle ruudulle, pimeään saliin. Kuvat Katja Tähjä, leikkaus Loviisa Mellin, äänisuunnittelu, sävellys ja musiikki Jacob Meijer. Katso video tästä.

Ota ihmeessä yhteyttä! Suunnitellaan sinulle tehokas video.


 Kaisa Viitanen
 
 sähköposti: kaisaxviitanen(at)gmail.com
 
 puhelin: +358 400 408 503